Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken

We spreken van pigmentvlekken wanneer je huid geen egale tint heeft en duidelijke bruine verkleuringen vertoont, vaak in grillige vormen. Soms concentreert het zich rond de mond (bovenlip) of de ogen. Hier leggen we uit hoe pigmentvlekken ontstaan en wat je eraan kan doen!

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?


Hormonale factoren kunnen zijn: de hormoonpil, na zwangerschap,… Maar de meest voorkomende oorzaak van pigmentatie is een overdaad aan zon en/of te weinig bescherming hiertegen. UVA en UVB stralen veroorzaken beschadiging van het DNA in de melanocyten en verhogen de activiteit van tyrosinase. Ook vrije radicalen krijgen vrij spel en veroorzaken schade aan de huid. Een tekort aan vitamines in de huid kan ook pigmentverkleuringen in de hand werken.

Hoe pigmentvlekken behandelen?

couperose roodheden behandelen behandeling Limburg huidprobleem gelaatsbehandeling producten verzorging tips

Langs de binnenkant:


Vitamine C remt de activiteit van de melanocyten af, biedt een natuurlijke UV-bescherming en is een antioxidant. Vitamine A verdeelt pigment gelijkmatiger.


Langs de buitenkant:


Verzorgingsproducten met vitamine C werken pigment verhelderend en verlichtend. Maar eigenlijk is voorkomen veel gemakkelijker dan genezen. Gebruik dagelijks een zonnefactor en vermijd overmatige blootstelling aan de zon. Zoek de schaduw op en draag een zonnehoed om je gelaat te beschermen. Anti-oxidanten (vitamine A, C en E) beschermen tegen vrije radicalen. Titanium en zinkoxide weerkaatsen zonlicht, waardoor ze als fysische filters fungeren. Ideaal dus om de huid optimaal te beschermen.

Voorbeeld van een verzorgingsplan voor thuis:

(klik op de productnamen om online te bestellen)

Huidsupplementen:


Skincare: Environ Radiance+


Make-up: jane iredale


Andere:


Opgelet: elke huid is uniek en verdient een eigen diagnose. Bij twijfels, raadpleeg ons vrijblijvend!

Gouden tip

 

Een goede zonnebescherming is essentieel!


Vitamine C is heel belangrijk in de behandeling van pigment: naast jouw normale spf biedt zij natuurlijke bescherming tegen de zon. Maar het is ook een anti-oxidant en werkt verhelderend en verlichtend op pigment. Maak hier dus zeker gebruik van!