Gezonde huid tips

3 TIPS VOOR EEN GEZONDE HUID

Een gezonde en stralende huid, dat willen we liefst allemaal! Maar hoe verkrijg je die dan? We helpen je graag op weg met deze 3 tips!

TIP 1: Exfoliëren / Peelen


Tijdens het exfoliëren worden de dode huidcellen van je huid verwijderd. Wanneer de dode huidcellenlaag zich opstapelt, ziet je huid er vaal/dof uit. Er kunnen ook onzuiverheden en ontstekingen ontstaan doordat het talg niet vlot je poriën/huid kan verlaten hierdoor.

 

Je kan best je huid exfoliëren met een vloeistof/crème (toner, zuurmasker,…). Deze vloeistoffen bestaan vaak uit zuren, zoals lactaatzuur, salicylzuur en/of glycolzuur. Deze zuren lossen het ‘lijmlaagje’ op die de dode huidcellen bij elkaar houdt. De dode huidcellen ‘schilferen’ hierdoor onzichtbaar van je huid af. Het resultaat is een frissere uitstraling.

Vragen over deze producten? Stel ze hier!

TIP 2: Hydrateren


Tijdens mijn intake-gesprekken valt het mij steeds op dat bijna iedereen een trekkerig gevoel ervaart. Veel producten geven een vals gevoel van hydratatie.


Zo ook bv. minerale oliën: ze zijn een gemakkelijk product voor de fabrikanten omdat ze de smeerbaarheid en het aangenaam gevoel verhogen. Je vindt ze terug op je ingrediëntenlijst onder de namen paraffinum liquidum, liquid paraffin, paraffin oil,… Minerale oliën zijn een verraderlijk ingrediënt omdat ze de indruk geven dat je huid soepel wordt.


Zorg dat je een product hebt dat werkelijk de vochtbalans van je huid goed houdt, liefst verrijkt met vitamines die je huidfuncties helpen te verbeteren en ondersteunen.

Vragen over deze producten? Stel ze hier!

TIP 3: Bescherm


Ik kan het niet genoeg herhalen! Je moet je huid beschermen tegen de zon en schadelijke invloeden van buitenaf. Ik zie nog steeds vaak zonneschade en onnodige pigmentvorming hierdoor. Zo jammer…


Let wel op! In veel zonnebrandcrèmes zijn minerale olien toegevoegd. Probeer deze te mijden! Kies voor zonbescherming op basis van fysische filters die het licht weerkaatsen, in plaats van chemische filters die het zonlicht laten binnenkomen en het dan pas neutraliseren.

Vragen over deze producten? Stel ze hier!

Wil je meer tips rond huidverzorging en make-up? Volg ons op Instagram en facebook!

Gezonde minerale make-up ingrediënten parfum talk alcohol denat talc fragrance
Verzorgende make-up gezonde ingrediënten talk alcohol denat fragrance parfum talc

Of stuur een privéberichtje als je een specifieke vraag hebt: