Acne behandelen

ACNÉ - PUISTJES

Heb je last van acné, ook wel gekend als puistjes, comedonen, pustels, papels,... ? Dan geven we graag meer uitleg over wat het is, de oorzaken én handige tips om acné te behandelen!

Wat is acné?


Acné doet je huid vaak vetter aanvoelen (door overtollige talg), maar niet noodzakelijk. Typische symptomen zijn onzuiverheden (puistjes, pukkels, onderhuidse ontstekingen, zwarte puntjes,…), maar ook grovere poriën.


Bij gebruik van verkeerde of te agressieve producten zal je huid bovendien dermate uitdrogen dat ze schilferig wordt en ruw gaat aanvoelen. Mogelijk geraakt de hydrolipide-film (beschermlaag van de huid) beschadigd door de foute producten. Jouw acné wordt hier dus zeker niet beter door, integendeel, je kan het hierdoor zelfs verergeren.

Acné puistjes behandelen behandeling Limburg huidprobleem gelaatsbehandeling producten verzorging tips

Wat zijn de oorzaken van acné?


De meest voorkomende oorzaak is een overtollige aanmaak van talg en een te grote groei van huidcellen aan het huidoppervlak. De extra huidcellen worden schilfertjes, en die gaan zich vermengen met het overtollige talg waardoor de poriën verstoppen. Dit fenomeen kennen we ook wel beter als “de zwarte puntjes”. Wanneer de huid dan gaat ontsteken, krijg je puistjes.


Een andere oorzaak is vaak het gebruik van verkeerde make-up. In veel make-up zit helaas talk als goedkoop vulmiddel. Zowel dure als goedkope merken doen dit. Met de juiste (minerale) make-up kan je absoluut geen kwaad en ben je zelfs goed bezig, omdat deze de huid verzorgt en beschermt.

Gelaatsverzorging verzorgingsproducten Acné puistjes behandelen behandeling Limburg gelaatsbehandeling verzorging

Hoe acné behandelen?


Na meer dan 60 jaar intensief medisch onderzoek is wetenschappelijk aangetoond dat vitamine A de meest effectieve molecule is die dit huidprobleem voorgoed kan genezen of onder controle kan houden. Met vitamine A kan je het probleem zowel vanbinnen als vanbuiten aanpakken.


Buiten vitamine A zijn er nog andere ingrediënten die goed ingezet kunnen worden tegen acné, zoals salicylzuur, tea tree oil,… en er zijn ingrediënten waar we mee moeten opletten, zoals een te hoge dosis vitamine C. Alsook ingrediënten die sowieso schadelijk of ongezond zijn voor je huid, zoals alcohol denat (zeer uitdrogend), talk, parfum, petroleum derivaten,…


Langs de binnenkant:


Huidsupplementen met de juiste dosering aan voedingsstoffen zullen jouw huid langs de binnenkant voeden, sterker helpen worden en hierdoor sneller laten genezen.


Langs de buitenkant:


Laat je adviseren over de juiste producten die je huid gaan zuiveren en overtollige huidschilfers oplossen d.m.v. salicylzuur en melkzuur. Help deze vervolgens genezen met bv. tea tree oil. Bij acné heb je nood aan producten die de huid niet uitdrogen, maar juist verzorgen.

Voorbeeld van een verzorgingsplan voor thuis:

(klik op de productnamen om online te bestellen)

Voorbeeld van een professionele behandeling:

Bij Apparenza Skincare kan je terecht voor een kuur van gelaatsbehandelingen, de juiste producten, verzorgingstips en een goede opvolging van jouw huid.


Voorbeelden van effectieve behandelingen zijn: 


  • Environ Cool Peel
  • Environ Deep Cleansing


Deze behandelingen gaan niet enkel jouw acné verminderen, maar ook de acné-littekens, verkleuringen door acné, comedonen, onderhuidse ontstekingen, onzuiverheden,…

Indien je vragen hebt over deze behandelingen of producten, aarzel niet ons te contacteren. Wij geven graag advies om jouw huid te verbeteren.

Extra huidtips bij acné:

 

  • Probeer stress onder controle te houden
  • Zorg voor voldoende beweging en ontspanning
  • Drink voldoende water
  • Probeer gezond en gevarieerd te eten
  • Opgelet met zonnen: dit verergert acné!
  • Slaap voldoende
  • Vervang regelmatig je kussensloop
  • Reinig ALTIJD jouw gelaat voor je gaat slapen. Zorg dat alle vuil en make-uprestjes verwijderd zijn door een dubbele reiniging. Dit kan bv. met de Pre-Cleansing Oil en de Cleansing Gel van Environ.